Wróć

Jak usprawnić sprzedaż w smażalni ryb?

Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Spośród miejsc, które szczególnie przyciągają turystów, prym od lat niezmienne wiedzie morze. Każdy sezon to także ogromny zysk i szansa dla właścicieli smażalnia ryb, którzy tak naprawdę dopiero w miesiącach letnich mogą cieszyć się zwiększoną sprzedażą i wzmożonym ruchem w lokalu. Zastanawiasz się, czy istnieje szansa na usprawnienie obsługi w Twoim punkcie? A może szukasz rozwiązania, które skróci zawiły proces składania zamówień przez klienta? Poznaj narzędzie, dzięki któremu Twój zysk i komfort obsługi znacznie się poprawią.

Zawiły proces obsługi?

Sprawny proces obsługi w smażalni ryb to wyzwanie dla każdego właściciela. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wygląda on od drugiej strony. Najpierw klient dokonuje wyboru danej ryby, która następnie trafia na kuchnię. Tam kucharz waży ją oraz często poddaje dodatkowej obróbce. Kolejny krok to zapisanie informacji o wadze konkretnego produktu na kartce i przekazanie jej sprzedawcy, który po nabiciu zamówienia na POS-a podaje jego finalną cenę. Brzmi zawile i skomplikowanie? I w rzeczywistości tak jest, dlatego w nowym sezonie być może warto wprowadzić rozwiązania, które pozwolą na jego usprawnienie, a zwłaszcza znaczne skrócenie. 

Poznaj rozwiązanie dostosowane do Twoich potrzeb

Smażalnia ryb to miejsce, które musi dostosować poszczególne narzędzia do swoich potrzeb. Kluczowym z nich jest waga, która przelicza wybraną przez klienta rybę na konkretną cenę. Aby proces ten przebiegał szybko i bezbłędnie najlepszym rozwiązaniem jest wprowadzenie systemu, który połączy wszystkie niezbędne elementy, ułatwi komunikację z kuchnią, przyspieszy przepływ informacji, a przede wszystkim znaczenie go usprawni.

Szczególnie cennym rozwiązaniem dla każdej smażalni z pewnością jest waga połączona z systemem POS. Dzięki niej kucharz, po otrzymaniu wybranej przez klienta ryby zważy ją, a następnie sprecyzowane zamówienie, wraz z informacją o konkretnej wadze, prześle bezpośrednio do systemu POS. Ten automatycznie połączy go z odpowiednim rachunkiem i przeliczy jego finalną cenę. W rezultacie proces obsługi gości zamknie się w kliku minutach. 

Smażalnia ryb

Jeden system – wiele możliwości

A gdyby tak wszystkie funkcje, które potrzebuje Twój lokal mieć tylko w jednym systemie? Rozwiązaniem dedykowanym dla każdej smażalni ryb z pewnością będzie oprogramowanie GoPOS. System ten zapewnia szybką i bezbłędną komunikację z kuchnią oraz oferuje wszystkie niezbędne narzędzia, w tym zintegrowaną z Twoim POS-em wagę. W rezultacie zawiły proces obsługi klientów i przepływ informacji nie będą już problemem, a Ty będziesz mógł cieszyć się większą sprzedażą i wzmożonym zyskiem. 

Nie musisz też martwić się o dodatkowe koszty za miesiące poza sezonem letnim. W GoPOS za wszystkie usługi płacisz tylko, gdy używasz systemu. Co więcej, już teraz możesz skorzystać z darmowego spotkania, podczas którego specjaliści doradzą najlepsze rozwiązania dostosowane dla Twojej smażalni ryb, a także odpowiedzą na wszystkie pytania. Skorzystaj z darmowego czatu dostępnego na stronie internetowej lub zadzwoń pod numer +48 790 295 124

GoPOS baner

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *